Este debate contiene 1 respuesta, tiene 2 mensajes y lo actualizó  DrRomeu hace 4 años, 4 meses.

 • Autor
  Publicaciones
 • #1347

  Pepito
  Participante

  Hola, tinc 37 anys, aquests últims anys he d’anar a orinar amb massa freqüència, alguns dies m’he de llevar vàries vegades a la nit.

  Al principi no hi donava importància però més endavant vaig anar a veure el metge, em van fer anàlisis, ecografies i finalment una endoscòpia. Les proves no detecten cap problema i l’uròleg m’ha dit que el meu problema és d’origen psicosomàtic i em recomana enfocar-ho a nivell psicològic, segons el metge els músculs de la bufeta tanquen massa fort. A l’hora d’orinar procuro relaxar-me, tot i això la micció és dèbil i per tant no buido bé la bufeta.

  He tingut èpoques bones i dolentes, seguieixo les recomanacions del metge (fer esport, procuro no pensar-hi, beure molta aigua…) però no me n’acabo de sortir, últimament no estic gaire bé.

  Us vull preguntar si teniu experiència en aquest tipus de problema, si és fàcil de tractar i quin tipus de teràpia seria la més adecuada.

  Salutacions i moltes gràcies!

 • #1350

  DrRomeu
  Participante

  Bona nit,

  Els trastorns com la polaquiúria un cop s’ha descartat l’origen orgànic, en alguns casos si que és cert que poden tenir una explicació psiquiàtrica i estar lligats a estats d’ansietat importants.
  No obstant, és recomanable haver fet un estudi molt exhaustiu per tal de dir que estem segurs de que no hi ha cap altre explicació.
  Si es produís per un estat d’ansietat caldria valorar si pot ser beneficiós un tractament mèdic i per suposat caldria un tractament psicològic adjuvant.
  Si que tenim experiència de persones amb símptomes semblants en trastorns d’ansietat que han millorat amb la nostra ajuda.
  Respecte a si és fàcil de tractar, el més important i el que facilita molt el treball i el pronòstic és que la persona demani ajuda, i crec que és el teu cas.
  Molts ànims,

  Salutacions,

  Gabinet Mèdic Romeu i Associades

Debes estar registrado para responder a este debate.